Klinika

 

3. Egészség helyreállító táplálkozás: - N övényi étrend kialakítása
Mit kínál nekünk a modern élet?

Gyorsélet, gyorsétel, gyorshalál
Egy átlagos magyar felnőtt ember napi energiabevitelének a 35-40 %-a zsír. Nézz csak körbe az utcán, és láthatod, hogy minden harmadik
ember túlsúlyos!
A zsíros ételek oxigénhiányt okoznak. Tehát a zsírdús, zsiradék dús ételek „oxigéntolvajok”! „Ellopják” az oxigént a sejtektől. A zsírban
gazdag ételekből származó többlet koleszterin fogyasztása elragadja az oxigént a véráramból. A koleszterin olyan viaszos, „zsírszerű anyag”,
amely megtalálható az emberi test minden sejtjében. Mivel életfontosságú funkciókat lát el, ezért nélkülözhetetlen.

Azonban vérünk koleszterin szintjének a megnövekedése súlyos kockázatot jelent, mivel komoly szív- és érrendszeri problémákat okoz,
elindíthatja az érelmeszesedést, és ezzel megnöveli az infarktuskockázatát.
Tehát a zsír könnyen kapcsolódik az oxigénhez és szabad gyököket hoz létre. Ezek a keletkező szabad gyökök még több oxigént használnak el, és
károsítják a sejteket.
A legújabb kutatások szerint a magas cukor- só- zsír- és koleszterintartalmú ételek fogyasztása közvetlenül felelős számos betegség: többek között a szív-és érrendszeri betegségek és agyvérzés kialakulásáért. (forrás: Dr. Kraus: Oxigén vitamin című könyve)

Növényi étrend kialakítása
Az állati eredetű fehérjék kiiktatása az étrendből lassítja, pontosabban kikapcsolja a tumorsejtek szaporodását. A növényi fehérjék ( bab. borsó,
lencse, olajos magvak: dió, lenmag, szezámmag, napraforgó,tökmag, mandula) képes fedezni a szervezetünk szükségleteit.
A teljes kiőrlésű gabonák (barna rizs, köles, igazi barna kenyér) párosítva a hüvelyesekkel, olajos magokkal teljes értékű fehérjéket adnak, és gyógyító
táplálékok.

Gyilkos zsírok kiiktatása
Az állati zsírok (disznó, tyúk, kacsa, liba, stb.) és margarin (transz zsírok), vaj kiiktatása az étrendből. Ezek „oxigén tolvajok”.

A gyógyító zsiradék beiktatása az étrendbe: Lenmagolaj, Olíva olaj mértékkel, avokádó, és olajos magvak fogyasztása. A mandula héjastul jó.
A sárga barack magja 1 marokkal naponta
• Gyilkos zsírok kiiktatása az étrendből!!! A zsír kiiktatása az étrendből, és zsiradék szegény táplálkozás kialakítása javasolt!
Zsiradék: az olaj,vaj,margarin, (rejtett zsírok pogácsákban, süteményekben, sajtok 45%-a zsír!!!)
• Az állati zsírok, és a zsiradékok csökkentik a szervezet az oxigénszintjét, és megváltoztatják a vörösvértestek elektromos
töltését.
 

• Az olajos magvak fogyasztása nagyon egészséges!!!
• Minden húsfajta kerülendő. A disznóhús a legegészségtelenebb!! A vegán (tisztán növényi) táplálkozás előmozdítja az állapot javulást.
• Friss alacsony cukortartalmú gyümölcsök fogyasztása
• Nyers salátafélék, párolt zöldségek, főzelékek fogyasztása
• Zöld turmixok jótékony hatásúak.
• Teljes kiőrlésű kenyér beiktatása az étrendbe.
• Barna rizs,(az előfőzött tasakos barna rizs hamar megfő, gurul, és jó ízű) köles, zab fogyasztása

Az egészségesvörösvértestek negatív töltésűek, és taszítják egymást, mint a mágnes azonos pólusai.

 

A táplálkozás helyes változtatása a legfontosabb. Ha ugyanazt az életmódot folytatod , mint a betegséged előtt, ezzel a gyógyulás esélyét rontod.